Jeugd

Jeugdwerking

Welkom bij de jeugdwerking van de Brasschaatse Badmintonclub!

Onze jeugdwerking staat al jaren garant voor leuke, leerrijke en sportieve trainingen, waarin we streven naar ontplooiingskansen voor zowel prestatiegerichte als recreatieve spelers. Gediplomeerde en geëngageerde trainers verzorgen trainingen om zo de sportieve vaardigheden van elk kind naar eigen vermogen verder te ontwikkelen.

We streven ernaar om de trainingen aan te passen aan de leeftijd, mogelijkheden en het individuele ritme van onze spelers. De eventuele vooruitgang zal natuurlijk mee afhankelijk zijn van de inzet van de speler en de betrokkenheid van de ouder(s). Naast sportieve prestaties hecht onze jeugdwerking veel belang aan het spelplezier, de groepssfeer en het contact met de trainers.

Jeugdtraining

Voor seizoen 2023-2024: jeugdtraining wordt georganiseerd voor spelers geboren tussen 1/01/2017 en 31/12/2005.

Zaterdag

Dinsdag: Extra training (afzonderlijk tarief)

(!) Indien je wilt inschrijven voor de training op dinsdag, gelieve eerst even contact op te nemen.

Lid worden

Wil je eerst eens komen proberen? Contacteer dan onze jeugdcoördinator met de vraag wanneer dit het beste past. Je kan tweemaal vrijblijvend proberen om te zien of badminton je ligt.

Ben je overtuigd dat badminton iets voor jou is? Dan vind je alle informatie over de lidgelden en trainingsdagen op deze site. Inschrijven kan je via de knop 'Word lid'

Vergeet zeker niet in te schrijven voor onze jeugdnieuwsbrief en lees ook de afspraken van onze club hieronder goed door!

BadMiniTon (onder voorbehoud van aantal inschrijvingen)

Voor de allerkleinsten (laatste kleuterklas, van 4 tot 6 jarigen), voorzien we een leuke mix van bewegingsspelletjes gecombineerd met een introductie in badminton om hun coördinatie te bevorderen.

Om een optimale kwaliteit van trainingen te kunnen garanderen, beperken we het aantal beschikbare plaatsen. Op deze manier proberen we gericht en individueel op de behoeften van de kindjes in te spelen.

Zoals voor al onze leden het geval is, heeft elke kleuter recht op twee gratis proeflessen.

Jeugdcompetitie

Ben je al een gevorderde badmintonner en wil je wat meer? We nemen intussen al enkele jaren deel met ploegen aan de provinciale jeugdcompetitie. Een ploeg bestaat uit (minimum) 3 spelers en speelt in een eigen leeftijdscategorie. Als je geïnteresseerd bent om hier ook aan deel te nemen of je wilt instappen in het volwassencircuit, kan je contact opnemen met de jeugdcoördinator, de jeugdcompetitieverantwoordelijke of één van de andere trainers! Het is in ieder geval een sterke leerschool die het plezier in badminton in sterke mate positief beïnvloedt!

Enkele afspraken

Kan je door omstandigheden niet aanwezig zijn op de training, gelieve dan zowel de jeugdcoördinator als je trainer op voorhand te verwittigen. Dat is van belang voor de planning van de trainers.

Ook vragen wij om ons intern jeugdreglement en gedragscode na te lezen. We streven er als club naar onze beloftes na te leven en verwachten dus ook dat die moeite beantwoord wordt door onze spelers.

Zit je verder nog met vragen, opmerkingen of voorstellen in verband met onze jeugdwerking, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Activiteiten

Elk jaar organiseren we een superleuk jeugdtornooi waar iedereen –beginnende speler of gevorderde– op uitgenodigd is! Je leert de club van dichtbij kennen, doet badmintonervaring en spelplezier op en kan blijven slapen in het sporthotel.

Later op het jaar voorzien we een avonturendag voor jong en oud. Deze teambuilding zorgt ervoor dat je de andere spelers ook op een andere manier kan leren kennen, een heel erg leuke ervaring!

Daarnaast organiseert de club nog tal van andere events. Meer informatie kan je steeds op het gepaste tijdstip terugvinden op de website alsook in onze nieuwsbrieven!