Jeugd

Jeugdwerking

Welkom bij de jeugdwerking van de Brasschaatse Badminton Club!

Onze jeugdwerking staat al jaren garant voor leuke, leerrijke en sportieve trainingen, waarin we streven naar ontplooiingskansen voor zowel prestatiegerichte als recreatieve spelers. Gediplomeerde en geëngageerde trainers verzorgen trainingen om zo de sportieve vaardigheden van elk kind naar eigen vermogen verder te ontwikkelen.

We streven ernaar om de trainingen aan te passen aan de leeftijd, mogelijkheden en het individuele ritme van onze spelers. De eventuele vooruitgang zal natuurlijk mee afhankelijk zijn van de inzet van de speler en de betrokkenheid van de ouder(s). Naast sportieve prestaties hecht de jeugdwerking veel belang aan het spelplezier, de groepssfeer en het contact met de trainers.

Lid worden

Wil je eerst eens komen proberen? Contacteer dan onze jeugdcoördinator met de vraag wanneer dit het beste past. Je kan eerst twee maal vrijblijvend proberen om te zien of badminton je ligt, daarna vragen we je lid te worden.

Ben je overtuigd dat badminton iets voor jou is? Dan vind je alle informatie over de lidgelden en trainingsdagen hier terug. Inschrijven kan je via dit formulier. Lees zeker de afspraken van onze club hieronder goed door!

BadMiniTon

Voor de allerkleinsten (laatste kleuterklas, van 4 tot 6 jarigen), voorzien we een leuke mix van bewegingsspelletjes gecombineerd met een introductie in badminton om hun coördinatie te bevorderen.

Om een optimale kwaliteit van trainingen te kunnen garanderen, beperken we het aantal beschikbare plaatsen. Op deze manier proberen we gericht en individueel op de behoeften van de kindjes in te spelen.

Heb je interesse om je kleine spruit te laten proberen, dan vind je hier alle praktische informatie. Zoals voor al onze leden het geval is, heeft elke kleuter recht op twee gratis proeflessen.

Jeugdcompetitie

Ben je al een gevorderde badmintonner en wil je wat meer? We nemen intussen al enkele jaren deel met ploegen aan de provinciale jeugdcompetitie. Een ploeg bestaat uit (minimum) 3 spelers en speelt in een eigen leeftijdscategorie. Als je geïnteresseerd bent om hier ook aan deel te nemen of wilt instappen in het volwassencircuit, kan je contact opnemen met Laure, Cara of één van de trainers! Het is in ieder geval een sterke leerschool die het plezier in badminton in sterke mate positief beïnvloed!

Enkele afspraken

Kan je door omstandigheden niet aanwezig zijn op de training, gelieve dan zowel Laure als je trainer op voorhand te verwittigen. Dat is van belang voor de planning van de trainers.

Ook vragen wij om ons intern jeugdreglement en gedragscode even na te lezen. We streven er als club naar onze beloftes na te leven en verwachten dus ook dat die moeite beantwoord wordt door onze spelers.

Zit je verder nog met vragen, opmerkingen of voorstellen in verband met onze jeugdwerking, aarzel dan niet, je kan steeds terecht bij de jeugdcoördinator!

Activiteiten

Elk jaar organiseren we een superleuk jeugdtornooi waar iedereen –beginnende speler of gevorderde– op uitgenodigd is! Je leert de club van dichtbij kennen, doet badmintonervaring en spelplezier op en kan blijven slapen in het sporthotel.

Later op het jaar voorzien we een avonturendag voor jong en oud. Deze teambuilding zorgt ervoor dat je de andere spelers ook op een andere manier kan leren kennen, een heel erg leuke ervaring!

Daarnaast organiseert de club nog tal van andere events. Meer informatie kan je steeds op het gepaste tijdstip terugvinden op de website alsook in onze nieuwsbrieven!

Nieuwsbrief jeugd

Inschrijven voor onze jeugdnieuwsbrief kan je hier.