Heropstart jeugdtrainingen

De kogel is door de kerk! We mogen ook onze jeugdspelers weer verwelkomen in onze club om te komen trainen.
Zoals jullie ongetwijfeld voelen aankomen zal het er wel even wat anders uitzien.We kunnen deze opstart alleen goed doen als we allemaal ons beste beentje voorzetten. De trainers zullen in hun trainingen dus met een aantal zaken rekening houden, maar ook jullie kunnen meewerken aan een goede opstart.
Hieronder vind je een kleine opsomming van de belangrijkste mededelingen.

 • Enkel onze spelers betreden de zaal. Wanneer zij niet zelfstandig naar de zaal kunnen komen, dienen zij dus afgezet te worden aan de ingang van de sporthal. De allerjongsten worden daar opgehaald en begeleid naar de zaal door een trainer of bestuurslid.
 • Sportoase voorzag een circulatieplan. Jullie komen langs de normale ingang binnen, maar verlaten de zaal langs de zijkant van het gebouw (de oude ingang, voor de oude rotten onder ons). Volg dus steeds de richting van de pijlen die op de grond zijn aangebracht.
 • Ga naar het toilet voordat je naar de training vertrekt! De wc’s zullen slechts beperkt toegankelijk zijn.
 • Neem je eigen drinkbus mee. We besloten dat de PR gesloten blijft tijdens deze opstartfase en kunnen dus geen drankjes of fruit aanbieden. Neem je eigen drinkbus mee en laat deze niet in de sporthal achter.
 • Ook de kleedkamers blijven gesloten, kom dus naar de training in sportoutfit.
 • Kom niet te vroeg. Als je toch te vroeg aankomt, wacht dan buiten de sporthal tot je de vorige spelers buiten ziet komen. Zo kunnen we de groepen vlot op elkaar laten aansluiten.
 • Hou rekening met social distancing wanneer je je badmintonzak weglegt. Hiervoor zal ruim voldoende plaats zijn.

Badminton Vlaanderen heeft de richtlijnen, en meer praktische tips om het speelmoment voor, tijdens en na vlot te laten verlopen, samengevat in een overzichtelijk document. Dit kan je hier terugvinden. Lees dit zeker even door!

De groepen werden ingedeeld om rekening te houden met social distancing en maximale zaalbezetting. Hierdoor kan elke training maar 1 uur duren. Hieronder vind je specifieke informatie voor jou groep terug en kan je de opdeling van de groepen ook vinden.

Heb je normaal training van 9u-11u?

De groepen die normaal gezien training krijgen van 9u-11u, worden gerekend als een bubbel. Je hoeft dus geen extra afstand te houden of mondmasker te dragen. Ook jullie trainer zal geen mondmasker dragen. In deze groepen verandert er dus weinig.
Iedereen zorgt er wel voor dat hun materiaal bij hen blijft en niet uitgewisseld wordt.

Heb je normaal training van 11u-13u?

De groepen uit dit tijdsblok moeten voldoende afstand houden. Bij jullie worden de regels van social distancing toegepast en wordt dubbelspel voorlopig dus onmogelijk. Jullie krijgen aangepaste oefeningen en spelen enkeltjes tegen elkaar. Mondmaskers zijn echter niet nodig.
Breng een handdoekje mee naar de training. Wanneer je op een bank wilt gaan zitten, vraagt Sportoase om eerst een handdoek te leggen.
Iedereen zorgt ervoor dat hun materiaal bij hen blijft en niet uitgewisseld wordt.
Wacht buiten tot een van de trainers of bestuursleden je komt halen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de wissels vlot verlopen.

Groepindeling

Groep 9u-10u

 • Bad-mini-ton groep (Laure & Björge) komen binnen langs deur 1
 • Groep 1 (Frederik, Johan & Elise) komen binnen langs deur 2
 • Groep 2 (Kristof & Max) komen binnen langs deur 2

Groep 10u-11u

 • Groep 1 (Elise & Laure) komen binnen langs deur 2
 • Groep 4 (Cara & Björge) komen binnen langs deur 1

Groep 11u-12u

 • Groep 3 (Arne) komen binnen langs deur 1

Groep 12u-13u

 • Groep 2 (Frederik) komen binnen langs deur 1